Corectarea urechilor clăpăuge sau decolate

Dacă aveți urechi excesiv de mari (macrotia) sau urechi care sunt prea departate de cap, puteti remedia acest aspect printr-o procedura chirurgicala extrem de eficienta numita otoplastie, aceasta interventie adresandu-se in egala masura si copiilor.

Poziția, forma sau mărimea inadecvată a acestora, reprezintă o sursă permanentă de disconfort emoțional, iar in cazul copilulului dumneavoastra poate aparea fenomenul de bullying odata cu inceperea scolii.

Prin otoplastie se micsoreaza distanta dintre ureche si cap și poate implica, în funcție de caz, micsorarea urechilor prin îndepărtarea cartilagiului excesiv sau remodelarea lui pentru îmbunătățirea formei acestora, rezultand astfel un aspect simetric si o forma naturala, cu o rata de satisfactie foarte mare.

Toate procedurile implica doar urechea exterioară, fără niciun efect asupra acuității auzului.

In cazul copiilor, interventia chirurgicala se poate realiza dupa varsta de 5 ani deoarece aceasta este vârsta la care de obicei urechile își opresc dezvoltarea
Preferabil sa fie facuta inaintea intrarii pacientului in colectivitate(gradinita, scoala) pentru a evitastigmatizarea lui de catre ceilalti copii.

Cand este vorba de pacienti adulti, este de preferat ca acestia sa fie nefumatori sau sa intrerupa fumatul cateva saptamani inainte si dupa procedura pentru o vindecare corecta. De asemenea, in cazul lor, interventia se poate asocia si altor proceduri estetice chirurgicale sau non-chirurgicale.

În cadrul consultației, impreuna cu doctorul Racu veti stabili obiectivele intervenției și ce așteptări cu privire la rezultatele post-operatorii pot exista. De asemenea va va raspunde tuturor intrebarilor, va face masuratori si veti alege impreuna cel mai indicat tip de procedura pentru dvs. sau copilul dvs.

PROCEDURA DE OTOPLASTIE

Aceasta interventie poate fi efectuată fie sub anestezie generală sau sedare, in special, in cazul copiilor, pentru a asigura confortul acestora in timpul interventiei, insa, in cazul adultilor poate fi realizata doar cu anestezie locala. Tipul de anestezie va fi stabilit in cadrul consultatiei preoperatorii

Interventia durează aproximativ 60-90 de minute in functie de complexitatea acesteia si de regula nu necesita spitalizarea peste noapte.

Incizia este realizata in spatele urechii si pot fi utilizate diverse tehnici care ajuta la sculptarea cartilajului subiacent și fixarea urechii in postura dorita, în funcție de ceea ce este necesar pentru fiecare pacient.

Rezultatul final este o ureche normal modelată și poziționată, cu o cicatrice foarte bine ascunsă.

RECUPERAREA DUPĂ OTOPLASTIE

Recuperarea postoperatorie este rapida si usoara. Pansamentul initial va fi înlocuit cu o bandă elastica(de tenismen) incepand cu a 2a zi, care trebuie purtată zilnic timp de aproximativ o săptămână. După prima săptămână, se recomanda purtarea bandei doar noaptea în jur de șase săptămâni.
Copiii se pot intoarce in colectivitate dupa o saptamana, iar adultii pot relua activitatile cotidiente dupa 2-3 zile.

Orice disconfort în urma operației dumneavoastră de otoplastie va fi inlaturat prin medicatia pe care Dr. Racu le va prescrie.

Contactează-ne

0769 89 58 90

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro