CE ESTE BĂRBIA DUBLĂ?

Una dintre principalele probleme cu care se confrunta pacientii nostri o reprezinta asa zisa barbie dubla ce reprezinta depozit excesiv de grasime situat inferior de barbie, depozit ce nu dispare cu dieta sau prin simple exercitii fizice.

In mod constant moștenirea genetică își pune amprenta, de aceea dietele și exercițiile fizice pot ajuta doar până la un punct, insa chirurgul plastician poate elimina acest complex folosind liposuctia sau proceduri minin invazive.

Procedurile de inlaturare a gusei au castigat teren in ultima perioada fiind folosite deopotriva de multe vedete ce doresc o mai buna conturare a fetei , dar si de oamenii de rand complexati de aspectul inestetic dat de prezenta depozitelor adipoase.

De obicei și  moștenirea genetică își pune amprenta, de aceea dietele și exercițiile fizice pot ajuta doar până la un punct, insa chirurgul plastician poate elimina acest complex folosind liposuctia sau proceduri minin invazive.

Dintre procedurile minim invazive se evidentiaza lipoliza ce reprezinta injectarea in mai multe sedinte a unei substante lipolitice care topeste grasimea, insa eficienta lipolizei scade in cazul gusilor cu depozite importante de grasime.

Liposuctia gusii este cea mai rapida si eficienta procedura chirurgicala prin care sunt inlaturate depozitele de grasime prin aspiratie, lasand un aspect natural.

Zonele din care se extrage grăsimea sunt în general: zona mandibulară și partea anterioară a gâtului (gușa).

Cele mai potrivite persoane pentru această procedură sunt cele care au o piele fermă, elastică și care au grăsimi localizate în zonele specificate anterior. Vârsta nu este un factor major, însă poate influenta rezultatul final, astfel pacienții mai în vârstă pot suferi de pierderea elasticității pielii și, prin urmare, rezultatele vor fi mai puțin vizibile față de pacienții mai tineri cu pielea elastică.

Persoanele pentru care se recomandă procedura de liposucție gușă sunt:

  • nemulțumite de excesul de grăsime din zona gâtului, liniei mandibulare, obrajilor;
  • depozite de grasime ce nu dispar in urma dietei sau a exercitiilor fizice
  • au o stare bună de sănătate

 

OPERATIA DE LIPOASPIRATIE GUSA

Interventia chirurgicala se poate realiza cu anestezie locala si usoara sedare pentru confortul dvs., iar durata procedurii este de 45-60 de minute.

O mica incizie(3mm) este realizata în zona sub menton, prin care se infiltreaza solutia tumescenta cu rol in calmarea durerii si minimizarea sangerarii. Dupa un anumit timp de asteptare procedura de liposucție este începută pentru îndepărtarea țesutului adipos.

Incizia În urma operației, se recomandă purtarea unui pansament de compresie timp de 18 – 36 de ore.

PERIOADA DE RECUPERARE

Majoritatea pacienților pot ca să își reia activitățile normale în următoarea zi. Durerea postoperatorie este de regula de mica intensitate si tinuta sub control cu ajutorul medicatiei prescrise(de asemenea veti primi si tratament antibiotic).

Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in circa doua saptamani.

Pentru cele mai bune rezultate, însă, dl dr. Racu va recomandă purtarea unei benzi elastice compresive timp de 2-4 săptămâni pentru a favoriza retractia si mularea pielii pe noul contur.

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro