Brahioplastia este o interventie chirurgicala concepută pentru a contura regiunea superioară a brațelor.

Procedura se adreseaza acelor pacienti care prezinta exces tegumentar la acest nivel aparut fie in urma scaderii ponderale, a inaintarii in varsta sau poate fi vorba despre o laxitate a pielii determinata genetic.
Brahioplastia poate îndepărta excesul de piele și grăsime care compromite aspectul suplu si ferm al bratelor. Prin urmare circumferinta bratelor se micsoreaza, conturul acestora devenind unul bine definit.
Dacă brațele prezintă un tonus bun al pielii și singura preocupare este excesul de grăsime, doar liposucția singură poate oferi un contur frumos. Cu toate acestea, dacă există o laxitate a pielii semnificativă, așa cum apare frecvent in urma pierderii în greutate sau a inaintarii in varsta este indicata brahioplastia pentru un cel mai bun rezultat.

De asemenea, operatia de brahioplastie poate fi combinata cu o serie de interventii chirurgicale ce au ca scop conturarea diferitelor zone ale corpului(lifting de coapse, liposuctie, lifting mamar, etc) pentru obtinerea unui rezultat armonios. Va astept la un consult pentru a intelege cu exactitate ce aspecte va deranjeaza si pentru a discuta pe larg despre toate solutiile existente precum si pentru a alege interventie potrivita pentru dumneavoastra.

Cum se efectuează interventia de lifting al brațelor?

Intervenție chirurgicală se efectueaza sub anestezie generala, are o durata de 90-120 de minute in functie de complexitate.

Intervenția chirurgicală implică eliminarea tegumentului in exces printr-o incizie în regiunea interna a brațului, care, in functie de excesul tegumentar poate fi: – limitata la nivelul axilei(exces tegumentar mic, localizat langa axila) si ascunsa in pliurile axilei;
– extinsa de la axila pana la nivelul cotului, situandu-se pe fata interna a bratului(exces tegumentar mare – pacienti cu scadere in greutate masiva).

În funcție de gradul de exces al grăsimii de la nivelul brațului, liposucția poate fi inclusă în planul de tratament pentru un contur excelent al bratului.

Cum este recuperarea post brahioplastie?

Spitalizarea este in medie de 1 zi, insa in functie de complexitatea interventiei si/sau a asocierii acesteia cu alte interventii estetice se poate suplimenta cu inca o zi.

În urma procedurii, veti purta un corset elastic pentru protejarea inciziilor și pentru facilitarea unei vindecari armonioase.
Durerea resimtita va fi de intensitate usoara-medie, fiind tinuta sub control cu ajutorul medicatiei prescrise, iar edemul si echimozele vor disparea treptat in primele doua saptamani.

Rezultatele sunt vizibile imediat, deși rezultatul final va fi probabil ascuns de inflamatia postchirurgicala. Acest inflamatie se va reduce pe măsură ce corpul tău se vindecă, iar rezultatele se vor îmbunătăți în timp.

Cicatricile postoperatorii vor fi minim vizibile, doctorul Racu utilizand tehnici atraumatice precum si plasandu-le in zone ascunse ochiului liber. Aplicarea cremelor de piele speciale poate încuraja, de asemenea, estomparea cicatricilor postoperatorii.

Pacienții revin, de obicei, la muncă în decurs de o săptămână, cu o revenire completă la rutina zilnică la aproximativ două săptămâni.

Exercitiile fizice vor fi evitate cel puțin patru săptămâni sau până când medicul plastician va va recomanda reluarea acestora.

Cât costă brachioplastia?

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro