Cu toate ca acest subiect este unul sensibil si adeseori evitat, multe dintre femei se confrunta cu neplaceri provocate de dezvoltarea excesiva a labiilor interne(mici).

Acestea in mod normal nu trebuie sa depaseasca conturul labiilor externe, fiind uniforme si simetrice, in caz contrar ducand la aparitia disconfortului fizic prin prezenta durerilor din timpul timpul diferitelor activitati(mers pe bicicleta, fitness, act sexual) dar si stres mental prin prisma aspectului extern al zonei intime.

Labioplastia este o procedură chirurgicala menită să elimine aceste neplaceri prin reconstituirea labiilor cu îndepărtarea excesului de țesut, ajutând astfel paciențele să atingă atât un sentiment crescut de confort, cât și de încredere în sine.

Labioplastia poate fi o soluție ideala pentru pacientele care se confrunta cu:
– disconfort de natura estetica: vizibilitatea labiilor dezvoltate excesiv prin haine mulate sau in costum de baie
– disconfort fizic: dureri (din cauza frictiunilor/rasucirii labiilor), tumefiere, iritatii – disconfort in timpul actului sexual.

Aceasta interventie chirurgicala este utilizata pentru simetrizarea, reducerea sau uniformizarea regiunii labiale astfel incat sa se ajunga la un aspect natural. In cadrul operatiei se poate corecta si excesul de piele din jurul clitorisului, pentru o expunere a acestuia ce sporeste placerea din timpul actului sexual.

Operatia de labioplastie poate fi asociata cu interventia de vaginoplastie (rejuvenare vaginala), precum si cu alte interventii estetice.

In cadrul consultatiei voi trece în revista dosarul dvs. medical, vă voi examina pentru a determina daca sunteti sau nu o canditata la labioplastie precum si ce tip de labioplastie va produce cele mai bune rezultate.

Astfel voi avea în vedere urmatoarele considerente: mărimea și forma actuală a labiilor dvs., rezultatele pe care doriți și tipul de probleme funcționale cu care vă confruntați, precum și preferința dvs. legată de perioada necesară recuperării postoperatorii.

Siguranța dvs. este întotdeauna prioritatea mea numărul 1 și încurajez discuțiile deschise și oneste în fiecare etapă a unei interventii de chirurgie plastică.

Interventia chirurgicala de labioplastie

Labioplastia poate fi efectuată sub anestezie locală si nu necesita spitalizarea peste noapte a pacientei, insa, poate fi facuta si o usoare sedare in functie de preferintele fiecarei paciente.

Procedura durează aproximativ 45-60 de minute in functie de complexitate, in timpul acesteia realizandu-se micsorarea si simetrizarea labiilor.

Fiecare pacienta candidata la labioplastie este unica, ceea ce înseamnă că fiecare procedură este personalizată pentru a se potrivi obiectivelor individuale și nevoilor personale, existand o serie de tehnici folosite, printre care: – tehnica „ajustarii”;
– tehnica „Z”;
– tehnica „feliei de tort”;

Perioada de recuperare

Durerea resimtita postoperator va fi de intensitate minima, fiind tinuta sub control cu ajutorul medicatiei prescrise de doctor.

Recuperarea este usoara, vindecarea fiind de obicei completa la aproximativ două săptămâni, echimozele si inflamatia disparand pana la aceasta data. In aceasta perioada pot aparea uneori mancarimi in zona operata, scazand in intensitate pe masura ce procesul de vindecare avanseaza.

Este recomandata evitarea contactului sexual timp de 4 saptamani de la data operatiei sau pana la vindecarea cicatricelor.