Ginecomastia reprezintă dezvoltarea excesivă a sânului și/sau a areolei mamare la bărbat. Poate fi cauzată fie de hipertrofia glandei mamare, fie a țesutului adipos, ori ambele cauze pot coexista.

Incepând cu adolescența, mulți băieți se confruntă cu un piept mare, cu aspect efeminat, care, de cele mai multe ori, dispare odată cu înaintarea în vârstă. Pentru unii bărbați care continuă să aibă o dezvoltare semnificativă a glandei mamare, chirurgia de reducere a sânului este o opțiune excelentă pentru a remedia această problemă.

Ginecomastia (dezvoltarea glandei mamare la bărbați) poate fi cauzată de factori diverși cum ar fi medicamente (spironolactona, steroizi anabolici), dezechilibru între secreția de estrogen și cea de testosteron în favoarea estrogenului sau supraproducția anumitor substanțe chimice ale corpului. De asemenea, și obezitatea este un factor predispozant.

În timpul consultației, vom discuta despre posibilele cauze ale apariției acestei afecțiuni și vom alege împreună cea mai potrivită tehnică ce poate rezolva efectele acesteia, adaptată nevoilor și dorințelor individuale.

In anumite cazuri este vorba de adipomastie (creșterea cantității de grăsime, fără hipertrofia glandei mamare) care poate fi tratată prin lipoaspirație.

Intervenția chirurgicală

  • Are o durată de aproximativ 60-90 de minute.
  • Necesită anestezie generală sau sedare.
  • Este urmată, de regulă, de o zi de internare – în cazul intervențiilor mici externarea se face în aceeași zi.

Pot fi folosite mai multe tehnici, în funcție de cantitatea de glandă mamară și de cea a țesutului adipos:

  • Lipoaspirația țesutului gras (cicatrici minime).
  • Excizia chirurgicală a glandei mamare prin abord periareolar semilunar.
  • Combinarea tehnicilor de mai sus.
  • Excizia excesului de piele, în cazurile severe în care există o hipertrofie importantă a țesutului mamar și a celui adipos.

In cadrul intervenției, voi folosi tehnici care minimizează cicatricile, astfel încât rezultatul postoperator să fie cel dorit.

Incizia este apoi bandajată și vă vom oferi o îmbrăcăminte compresivă sau un bandaj elastic pe care îl veți purta pentru a minimiza tumefierea și echimoza și pentru a susține noul contur al corpului în procesul de vindecare.

Perioada de recuperare

Postoperator vor exista tumefiere și echimoze localizate în zona operată. Disconfortul și durerea se vor ține sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice prescrise.

De asemenea, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte compresivă sau a unui bandaj elastic pentru următoarele săptămâni pentru a reduce tumefierea și pentru a adapta pielea la noul contur al pieptului.

Deși rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va împiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile în câteva săptămâni de la data operației.

Masajul zonelor lipoaspirate poate fi început imediat după dispariția vânătăilor și a umflăturilor.

Majoritatea pacienților vor putea să-și reia activitățile curente în 2 – 3 zile. Exerciții ușoare pot fi începute la 2 săptămâni de la data operației, programul normal fizic putând fi reluat în aproximativ o lună de la operație.

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro