BOTOX – TOXINĂ BOTULINICĂ

Toxina botulinica este, de fapt, o neurotoxina ce inhiba(pentru o perioada limitata) transmiterea impulsului nervos la nivelul muschiului, astfel terminatiile nervoase nu mai pot stimula contractia fibrelor musculare.

Botox este denumirea generică dată diverselor tratamente cu neurotoxina produsă de bacteria “Clostridium Botulinum” care au fost utilizate cu succes în medicina estetică inca de la începutul anilor ’90, iar acum reprezinta starul tratamentelor cosmetice, fiind utilizat in peste 75 de tari.

Cand este corect injectat de catre specialisti, tratamentul duce la un rezultat cu un aspect natural si o fata intinerita si relaxata, evitandu-se obtinerea unui facies inexpresiv „inghetat”.

Astfel, in urma tratamentului cu botox, se observă efectul de atenuare sau ștergere a ridurilor dinamice. În plus, se folosește și pentru prevenirea apariției ridurilor de repaus. Mai mult, tratamentul cu toxina botulinică confera un aspect mai relaxat și optimist, efect obținut prin indepartarea expresiilor faciale nedorite(incrancenare, manie, tristete).

INDICATII

  • ridurile faciale medii/profunde
  • ridurile orizontale din zona frunții;
  • liniile verticale apărute între sprâncene în urma încruntării(glabela);
  • ridurile de la coada ochilor(laba gastii);
  • ridurile de la nivelul nasului(bunny lines)
  • ridurile de pe gat(Nefertiti neck)

Aceasta procedura se poate asocia cu alte proceduri minim invazive, pentru a obtine rezultate armonioase si a rejuvena intreaga fata.

CONTRAINDICATII

  • aveti istoric de alergie la toxina botulinica;
  • aveti o infectie a pielii in zona care trebuie tratata;
  • sunteti insarcinata sau alaptati;
  • aveti afecțiuni neuromusculare (miastenia gravis, scleroza multiplă).

CUM SE REALIZEAZA PROCEDURA

Injectiile se realizeaza cu un ac foarte fin dupa ce in prealabil a fost aplicata(la cerere) o crema anestezica sau se utilizeaza un dispozitiv de anesteziere locala prin racire pentru minimizarea efectelor neplacute ale intepaturilor.

Nu trebuie sa va intindeti la orizontala, nici sa aplecati capul timp de minim 3-4 ore, astfel incat sa preveniti migrarea toxinei botulinice in alte zone decat cele vizate. Din acelasi motiv zona tratata nu trebuie frecata sau masata in ziua respectiva.

REZULTATELE

Devin evidente in 3-4 zile cu un maxim al sau la 10 zile iar efectul dureaza 4-6 luni, variind de la un organism la altul. Dupa aceasta perioada activitatea sinaspelor neuromusculare se reia, muschiul fiind capabil sa se contracte din nou cu reaparitia ridurilor.

Dupa aceasta perioada tratamentul cu botox trebuie reinnoit, astfel injectarea sistematica a toxinei botulinice ce duce in timp la o netezire a pielii, si la pastrarea aspectului tineresc si relaxat al chipului, trebuie sa devina un obicei.

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro