CÂND POT APELA LA O PROCEDURĂ DE LIFTING CORPORAL?

Liftingul corporal reprezintă o combinație de proceduri chirurgicale ce au ca scop îndepărtarea excesului de piele și de țesut adipos de la nivelul brațelor, al coapselor, al feselor și al abdomenului pentru un aspect mai ferm și zone mai conturate, modificări rezultate în urma pierderii importante în greutate (gastric sleeve) sau a procesului natural de îmbătrânire.

Pacienta/pacientul supus anterior unei operații de gastric-sleeve poate avea nevoie de operaţii de remodelare corporală cum ar fi:

  • abdominoplastie
  • lifting de fese
  • lifting de coapse
  • brahioplastie
  • alte proceduri

Oricare ar fi obiectivele celor care își doresc să-și remodeleze aspectul fizic, deciziile finale ar trebui luate împreună cu medicul specialist care poate face recomandările potrivite, astfel încât intervenția și perioada de recuperare să decurgă normal.

CINE POATE BENEFICIA DE INTERVENȚIILE ESTETICE POSTBARIATRICE?

Aceste operații sunt recomandate atât femeilor, cât și bărbaților care au trecut printr-o operație de micșorare a stomacului sau care au pierdut masiv în greutate pe cale naturală, care își doresc să scape de surplusul de țesut rezultat în urma acestei scăderi în greutate.

Operațiile estetice menite să refacă aspectul țesutului după o operație de micșorare a stomacului nu sunt recomandate femeilor care intenționează să mai rămână însărcinate și nici celor care încă mai urmează diete alimentare, întrucât organismul trebuie să fie stabilizat din punct de vedere alimentar, iar greutatea trebuie să fie constantă înainte de a fi supus unei noi intervenții chirurgicale.

Pacienții candidați pentru o astfel de intervenție trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, să aibă o greutate stabilizată și așteptări realiste cu privire la rezultatele postoperatorii.

CUM SE DESFĂȘOARĂ PROCEDURA DE LIFTING CORPORAL?

Procedura se realizează sub anestezie generală, iar timpul necesar variază în funcție de complexitatea intervențiilor. Liftingul brațelor, coapselor sau feselor implică excizia surplusului tegumentar și a țesutului adipos subiacent, reducând dimensiunile și remodelând zonele abordate.

Cele mai multe proceduri lasă cicatrici, mărimea și forma acestora depinzând de mărimea zonei de tratat și a localizării acesteia.

Dr. Racu reușește obținerea de cicatrici minim vizibile prin abordarea de tehnici atraumatice și prin plasarea inciziilor în pliurile și contururile naturale ale corpului.

REZULTATE ȘI BENEFICII

Perioada postoperatorie şi recuperarea după intervenția plastică

Perioada de recuperare depinde de complexitatea intervenției, întinzându-se pe o periodă de 2-3 săptămâni, timp în care pacienta/ul trebuie să respecte indicațiile medicale pentru a se bucura de un rezultat optim.

În următoarele zile, bandajele sau hainele compresive vor fi purtate la nivelul zonelor tratate pentru a menține rezultatele obținute și a ajuta pielea să se adapteze noilor contururi.

Disconfortul datorat inciziilor este tolerabil și ameliorat prin medicație specifică și se remit treptat, astfel întoarcerea la locul de muncă se poate face într-un interval de 1-2 săptămâni, iar reluarea activităților fizice semnificative se realizează gradual cu un maxim de până la 4-6 săptămâni.

Ca să ajungeti la silueta pe care o doriti, trebuie să vă acordati timp și răbdare. Dacă o operație de micșorare a stomacului vă ajută să nu mai aveti pofta de mâncare obișnuită, o dietă echilibrată este de folos pentru a scăpa de kilogramele în plus fără să rămâneti fără energie. In urma acestor schimbări, dacă vă doriți să arătați și mai bine după ce ati ajuns la numărul de kilograme la care ati visat, intervențiile estetice menite să vă ajute să scăpați de țesutul suplimentar sunt soluția potrivită.

Consultați medicul specialist pentru a urma tratamentul care vi se potrivește.

Contactează-ne

0769 89 58 90

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro