Așa cum știm cu toții, ochii reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai importante trăsături faciale și joacă un rol esențial în înfățișarea generală a noastră.
Din păcate, pielea delicată din jurul ochilor este una dintre primele zone ale feței care prezintă semne ale înaintării în vârstă, cum ar fi ridurile și aspectul de ochi obosiți.
Pierderea elasticității pielii(apărută din cauza înaintării în vârstă sau a unei moșteniri genetice nefericite) devine vizibilă la nivelul pleoapelor superioare, prin apariția unui exces de piele dând aspect de pleope căzute. De asemenea, la nivelul pleoapelor inferioare, apar riduri iar grăsimea se compactează și apar asa numitele “pungi de sub ochi“, ce conferă feței un aspect îmbătrânit.

Blefaroplastia este denumirea tehnică a chirurgiei pleoapelor superioare și inferioare, denumită și „ridicarea pleoapelor”. Corectarea pleoapelor superioare cât și a celor inferioare se poate realiza în timpul aceleiași intervenții sau pot fi realizate separat în funcție de preferințele și nevoile dumneavoastră.

O blefaroplastie este o modalitate excelentă de întinerire a aspectului ochilor și duce adesea la un aspect general mai tineresc. Poate fi, de asemenea, combinată cu alte proceduri la nivelul feței, atât chirurgicale(face lift) cât și non-chirurgicale(fillere, botox, etc).

Dacă sunteți interesată să vă reîmprospătați aspectul printr-o intervenție chirurgicală sigură, eficientă și populară, vă puteți programa telefonic, iar Dr. Racu, medic specialist chirurgie plastică, vă va da toate informațiile de care aveți nevoie și vă va sugera toate soluțiile existente pentru un aspect întinerit.

Intervenția chirurgicală de blefaroplastie

Blefaroplastia este de obicei efectuată sub anestezie locală sau cu sedare ușoară. În unele cazuri, în funcție de amploarea intervenției chirurgicale efectuate precum și de starea generală de sănătate a dvs, poate necesita o ședere peste noapte in cadrul clinicii.

Operația de blefaroplastie durează între 40-90 de minute și depinde de complexitatea procedurii, dacă se intervine asupra pleoapelor inferioare, superioare sau a ambelor pleoape.

Există două proceduri separate de blefaroplastie, superioară și inferioară.

Blefaroplastia superioară: tratează excesul de piele de la nivelul pleoapelor superioare. Incizia se face în pliul natural al pleoapei superioare,fiind foarte putin vizibila sau deloc. Excesul de piele și grăsime este îndepărtat.

Blefaroplastia inferioară: tratează pielea încrețită si pungile proeminente de sub ochi. Incizia se face chiar sub linia linia genelor fiind camuflată foarte bine.

Suturile se realizează cu fire speciale foarte fine care se indepărtează apoi la cateva zile postoperator pentru a creea o cicatrice minimă, ascunsă în pliurile naturale are ochilor.

Recuperare după intervenție

Procesul de vindecare post blefaroplastie superioară și/sau inferioară poate implica edem(umflături) și vânătăi. Durerea resimțită postoperator este minimă, de cele mai multe ori fiind doar un disconfort dat de umflarea pleoapelor.
În acest timp, trebuie să urmați toate instrucțiunile post-chirurgicale ale doctorului Racu pentru a vă asigura că procesul de vindecare merge perfect.

Majoritatea pacienților pot reveni la activități normale ușoare în câteva zile de la operație.
Cele mai multe umflături și vânătăi ar trebui să dispară în două săptămâni și puteți folosi machiaj pentru a ascunde orice cicatrici vizibile în acest timp. Lentilele de contact pot fi purtate după 10-14 zile.

Cicatricile post blefaroplastie sunt de obicei minime și se vindecă foarte bine, amplasarea corectă a inciziilor este crucială pentru a minimiza vizibilitatea acestora.

Sunt necesare câteva luni pentru a putea aprecia rezultatul final al blefaroplastiei, deși schimbarea este evidentă imediat postoperator. Eliminarea “pungilor ” de grăsime de la nivelul ochilor este practic definitivă, fără risc de recidivă.

Îmbătrânirea continuă a pielii nu poate fi stopată, iar uneori poate reapărea lent excesul la nivelul pleoapelor superioare (rareori poate fi necesară o noua intervenție după mai mult de 10 ani de la prima operație).

Before & After

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro