Bichectomia este interventia chirurgicala nou aparuta, in special printre vedete, prin care pacientele obtin o suplete remarcabila a fetei si un contur de invidiat, fiind creat un look mai senzual si mai intinerit.

Pentru a obține un aspect cu adevărat impresionant de remodelare a feței, nu este de ajuns să punem accentul doar pe ridicarea pometilor si volumizarea buzelor, ci rezultatele care creează cu adevărat un aspect întinerit și svelt al feței se obțin prin operația de bichectomie.

Interventia se adreseaza persoanelor care au o fata rotunda, cu obraji voluminosi, care nu se micsoreaza in urma pierderii in greutate si care doresc o fata mai supla, mai bine proportionata cu un contur bine definit.

Bichectomia consta in indepartarea partiala sau totala a bulei grasoase a lui Bichat (conglomerat de tesut adipos la nivelul obrazului. Volumul acestei pungi de grăsime nu este în general dependent de indicele de masa corporală, de aceea, de multe ori și pacienții cu un corp atletic și svelt suferă de pe urma prezentei acestor acumulari de grăsime inestetice situate la nivelul obrajilor. 

Cantitatea de grăsime Bichat este de obicei de dimensiunea unei mingi de ping-pong și variază de la un pacient la altul.

Adesea, in procesul de transformare a unei fete rotunde intr-una ovala (sau in forma de „V”) care are un aspect mai sennzual, pe langa micsorarea volumului din treimea mijlocie a fetei prin bichectomie, trebuie sa adaugam volum in zona pometilor sau sa delimitam mai bine linia mandibulei(jaw line) pentru a restabili proportiile corecte, dar si pentru a obtine un contur facial ideal. Astfel, acest lucru se poate face fie cu ajutorul acidului hialuronic fie prin transfer de grasime proprie in pometi, proceduri ce se pot asocia fara probleme bichectomiei.

INTERVENȚIA CHIRURGICALĂ DE BICHECTOMIE

Procedura chirurgicala de indepartare bulei grasoase a lui Bichat se face sub anestezie locala, fiind o interventie rapida care dureaza in jur de 45 de minute.

Se va realiza o incizie in interiorul cavitatii bucale pentru a evita cicatricile vizible la nivelul obra

Incizia, în mod obișnuit, se vindecă foarte rapid și nu prezintă probleme în recuperarea post-operatorie.

PERIOADA DE RECUPERARE

Durerea resimțită va fi, în cele mai frecvente cazuri, suportabilă și va putea fi ținută sub control cu ajutorul medicamentației prescrise de doctorul Racu.

De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice și o soluție pentru curățarea mucoaselor bucale după fiecare masă, pentru ca resturi de mâncare să nu intre în zona proaspăt operată. Pentru a minimiza inflamația se recomandă ca să aplicați local comprese cu gheață.

Veti primi recomandari în privința meniului post-operator, pentru a evita felurile de mâncare care ar putea încetini procesul de vindecare, ca de exemplu mâncărurile prea fierbinți, cele sărate care duc la retenția de apă și măresc inflamația locală  sau cele care necesită o masticație îndelungată.

În general, este bine ca să consumați alimente moi la temperatura camerei, care nu vă vor solicita mușchii masticatori și nu vor crea o inflamație suplimentară a zonei operate.

În general, imediat postoperator va fi vazuta doar o mica schimbare din cauza imflamarii zonei operate, insa un rezultat spectaculos va putea fi constatat la aproximativ 4-6 saptamani postoperator.

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro