Augmentarea mamară reprezintă procedura  de mărire a sânilor folosind implanturile de silicon, fiind cea mai populară intervenție chirurgicală estetică din lume, dar și printre pacientele noastre care se simt mai încrezătoare de felul cum arată și mai confortabil în hainele pe care le poartă.

Dacă simțiți că sânii dvs. sunt prea mici, inegali, asimetrici sau și-au pierdut fermitatea după sarcină sau după pierderea în greutate, sau pur și simplu vă doriți un bust mai mare, soluția este această intervenție chirurgicală, iar doctorul Adrian Racu vă va ajuta să obțineți dimensiunile și forma dorită.

Cui ii este recomandata intervenția?

Multe femei au fie sâni mici în mod natural, fie sâni care și-au pierdut din volum din cauza unui eveniment din viață cum ar fi sarcina, pierderea în greutate sau pur și simplu vor un bust mai mare. Alte paciente pot avea probleme cu sânii, deoarece:

  • sunt inegali
  • sunt asimetrici
  • au o lipsă de proiecție

Mărirea sânilor cu implanturi siliconice poate rezolva toate aceste probleme, marind volumul sanilor si corectand forma si eventualele asimetrii ale acestora, pacientele beneficiind de un plus de feminitate si senzualitate.

Care este tipul de implant potrivit pentru tine?

Tipul de implant pe care îl vom alege impreuna va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor finale și este una dintre cele mai importante decizii.

In cadrul consultatiei va voi explica in detaliu avantajele și dezavantajele fiecarui tip de implant și vă voi ajuta să decideți asupra implantului care vă va îndeplini cel mai bine obiectivele. În urma examenului clinic se fac o serie de măsurători ce vor ajuta la stabilirea dimensiunilor ideale ale implantului și a tehnicii abordate, adaptata nevoilor și dorințelor fiecarei paciente in parte.

Datorită tehnologiei avansate de care dispunem, implanturile de silicon oferă rezultate mai bune ca niciodată, iar Dr. Racu plasează siguranța și sanatatea pacientelor săle pe primul loc și oferă doar implanturi premium, Mentor, cu o siguranta dovedita,adaptate fiecarei paciente in parte.

Tipuri de implanturi

Implanturi rotunde

  • forma implantului seamănă cu cea a unei sfere aplatizate, iar principalul său avantaj este că sanul își va menține forma chiar dacăimplantul se roteste sau se misca în buzunarul creat chirurgical. Sanii tai vor fi plini, insa vor avea o forma naturală, deoarece o buna parte a materialului de umplere se va grupa în partea inferioară a implantului, creând o formă de lacrimă. Implanturile rotunde pot fi netede sau texturate.

Implanturi anatomice

  • aceste implanturi au forma unei lacrimi, principalul avantaj conferit fiind un aspect natural sanului datorita faptului ca polul superior al implantului nu este voluminos, iar dezavantajul este dat de eventuala rotire a implantului in interiorul buzunarului cu modificarea formei sanului in timp.

CUM SE REALIZEAZA INTERVENTIA CHIRURGICALA?

Mărirea sânilor cu implant mamar se realizeaza sub anestezie generala, iar durata interventiei chirurgicale este de aproximativ 90 deminute.
Procedura începe cu o incizie făcută fie:

  • în jurul areolei
  • în șanțul inframama(sub sân)
  • într-un pliu natural al axilei

Doctorul Racu preferă incizia inframamara (sub sân) în majoritatea cazurilor, datorita unei șanse mai mici de contractură capsulară cu această abordare, sau a altor complicatii, dar va discuta despre cea mai bună locație a inciziei pentru nevoile dumneavoastra în timpul consultului preoperator.

Ulterior, implantul mamar va fi plasat sub mușchiul pectoral (plasament submuscular) – sau sub glanda mamara (plasament subglandular). Locația ideală depinde de mărimea implantului, de proportiile corpului tau și de caracteristicile anatomice ale sânilor tăi. În general, Dr. Racu preferă plasarea submusculară, dar în unele cazuri poate fi de preferat plasamentul subglandular. El va discuta ambele opțiuni în detaliu în timpul consultării.

Doctorul Racu folosește o tehnică minim traumatică, cu sângerare minimă, astfel disconfortul postoperator este mult diminuat iar tuburile de dren sunt folosite in foarte rar, astfel recuperarea fiind una mai blanda.

RECUPERAREA DUPĂ INTERVENȚIE

După intervenția chirurgicală de marire a sânului, se aplică un pansament și un bustiera elastica ce trebuie purtata 24/24 ore timp de 2 luni urmata de purtarea acestea 12/24 ore timp de inca 1 lună.

Durerea postoperatorie este de obicei moderata fiind resimtita ca o apasare sau sub forma unei febre musculare puternice la nivelul muschiului pectoral,  scazand in intensitate progresiv, in cele din urma disparand la circa cinci zile postoperator.
Simptomele dureroase vor fi mult ameliorate cu ajutorul medicatiei antialgice prescrise de medic, de asemenea veti urma si un tratament antibiotic pentru primele 5 zile pentru siguranta dumneavoastra.

Umflarea și vânătăile după augmetarea sanilor sunt normale și, de cele mai multe ori, ar trebui să dispară în 2 săptămâni.

Trebuie evitată activitatea fizica intensă timp de aproximativ doua luni, insa puteți efectua exerciții fizice ușoare – cum ar fi mersul pe jos – imediat după operație.

Toate instrucțiunile și recomandările vi se vor înmâna la externare, iar monitorizarea va fi făcută îndeaproape în cadrul controalelor postoperatorii regulate.