Abdominoplastia (sau „tummy tuck”) este interventia chirurgicala extrem de eficientă in conturare a corpului prin care chirurgul plastician îndepărteaza excesul de piele si de grăsime de la nivelul abdomenului, intarind de asemenea musculatura slabita prin procedura aditionala de plicaturare a muschilor abdominali.
Intervenția este populară printre pacientele care au născut, în cadrul procedurii putand fi inlăturate și cicatricele preexistente(ex. cezariana) iar laxitatea musculara abdominala postsarcina va fi tratata.

CUI ÎI ESTE RECOMANDATĂ ABDOMINOPLASTIA?

Aceasta interventie este recomandata pacientilor care:
– au grăsime și/sau piele în exces în zona abdominală, care nu dispare prin sport sau dietă;
– prezinta vergeturi în zona abdominală;
– au forma abdomenului modificat în mod neplăcut în urma sarcinii sau a unei slăbiri masive.

Pacienții care intenționează să piardă mult din greutate ar trebui să amâne interventia până când au atins o greutate stabila. De asemenea, femeile care planifică viitoare sarcini ar trebui să aștepte deoarece mușchii verticali strânși în timpul operației se pot separa din nou în timpul sarcinii, fiind nevoie de o noua interventie de intarire a muschilor drepti abdominal.

Dacă singura dvs. preocupare sunt depozitele de grăsime, atunci liposucția poate fi o opțiune mai potrivita. În unele cazuri, liposucția și abdominoplastia pot fi realizate împreună pentru rezultate mai cuprinzătoare. De exemplu, o combinație va poate fi recomandată dacă doriți să vă aplatizați abdomenul si sa scapati de grasimea de pe flancuri pentru o talie de invidiat.

Pentru a va prezenta toate detaliile despre oportunitatea unei abdominoplastii si ceea ce presupune interventia chirurgicala dar si pentru a va raspunde pe larg la toate nelamuririle, va astept la o consultatie. In cadrul acesteia vom alege solutia ideala pentru dumneavoastra.

CUM SE REALIZEAZĂ PROCEDURA?

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală efectuată de regula sub anestezie generală.
Se realizeaza o incizie chiar deasupra liniei părului pubian iar lungimea acesteia variază în funcție de cantitatea de piele care trebuie îndepărtată. De asemenea, o mică incizie este făcută în jurul buricului pentru a-l elibera de pielea înconjurătoare pentru poziționarea finală.

Pielea este ridicata impreuna cu tesutul subcutanat de pe peretele abdominal, apoi mușchii abdominali subiacenți sunt strânși(pentru ingustarea taliei si corectarea laxitatii de dupa sarcina) iar excesul de piele de la nivelul abdomenului inferior este excizat. Poziția ombilicului rămâne neschimbată. Pentru o conturare optimă, se poate efectua și liposucția. Voi introduce tuburi pentru drenajul lichidului care vor fi scoase la doua-trei zile postoperator.

Cicatricea rezultata este orizontala in portiunea inferioara a abdomenului, avand lungime variabila si este de obicei ascunsa in linia slipului, de asemenea exista si o cicatrice bine camuflata, circulara in jurul noului ombilic.

In unele cazuri este necesara doar o corectie sortului abdominal, astfel se poate practica miniabdominoplastia. Cicatricea orizontala este mai scurta, nu exista cicatrice in jurul ombilicului iar recuperarea este mai rapida.

CUM ESTE RECUPERAREA DUPĂ ABDOMINOPLASTIE?

Abdominoplastia este o intervenție chirurgicală complexă și necesita o spitalizare de 1-2 nopti in functie de amploarea acesteia si de starea dvs. generala.

Durerea postoperatorie are o intensitate medie si va fi tinuta sub control cu ajutorul medicatiei prescrise de dr. Racu, de asemenea veti urma si un tratament antibiotic in prima saptamana.
Recuperarea completă durează 4-6 săptămâni, dar majoritatea pacienților sunt capabili să se întoarcă la muncă și la activitățile zilnice treptat în 2-3 săptămâni
Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate se remit in doua-trei saptamani.
Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 6-8 saptamani pentru a favoriza redefinirea zonelor operate si asezarea corecta a pielii.

Rezultatele intervenției sunt imediat vizibile, regiunea abdominală fiind modelată și tonifiată. Cu toate acestea pentru menținerea rezultatelor obținute, Dr. Racu recomandă urmarea unui stil de viață sănătos, incurajand un regim alimentar echilibrat și încorporarea exercițiilor fizice în rutina zilnică.

Este esențial să respectați toate instrucțiunile de îngrijire ale doctorului Racu pentru o vindecare corecta si armonioasa si o recuperare postoperatorie cat mai blanda.

Contactează-ne

+40 761 133 331

TRIMITE UN EMAIL LA

contact@doctor-racu.ro